גרים במבנה לא בטוח?
הגעתם ל-"מבנה בטוח"!

קיבלתם צו מבנה מסוכן מהעיריה ואינכם יודעים כיצד לפעול?
נשמח לעמוד לרשותכם!

קבוצת "מבנה בטוח" מנהלת את תהליך הסרת המסוכנות מתחילתו ועד סופו וכך תאפשר לך לעבור את התהליך בבטחה ובמינימום התעסקות.

למידע נוסף השאירו פרטים

הצוות שלנו

ניב אהרונוב

מנהל כספים וגביה

טל וקנין

מנהל קשרי לקוחות

עו"ד יואלה אבניאל

ייעוץ וליווי משפטי

מה אנחנו עושים?

השירותים שלנו

כינוס אספת דיירים

במטרה לצאת לדרך על דיירי הבית המשותף לבחור וועד מייצג – "הנציגות". "מבנה בטוח" תפעל לכינוס אספת וועד הבית בהתאם לדרישות החוק. באספה יבחרו כדין נציגי הבניין לטיפול מול הקבוצה בפרויקט.

ניהול מו"מ מול קבלנים

קבלת הצעות מחיר מקבלנים שונים המתמחים בשיקום מבנים וניהול התמחרות הוגנת ובחינת טיבם.

חתימה על הסכם עם הקבלן

היועצת המשפטית של קבוצת "מבנה בטוח" תיתן מענה משפטי להסכם מול הקבלן הנבחר במטרה להגן על האינטרסים של דיירי הבית המשותף.

פתיחת חשבון נאמנות

פתיחת החשבון, הטיפול בהפקדת הכספים והוצאת התשלומים לקבלנים תנוהל ע"י עו"ד בהתאם לחוזה ההתקשרות.

יעוץ פיננסי לדיירים

נעמוד לצד כל דייר שיזדקק ליעוץ וליווי פיננסי. באמצעות גיוס כספים כגון: הלוואות, משכנתאות, גם למסורבי אשראי ככל שיידרש.

טיפול בדיירים סרבנים

נפעל באמצעות היועצת המשפטית כנגד דיירים שאינם משתפים פעולה ו/או מסרבים לשלם באופן שאינו חוקי. לרבות הוצאת מכתבי התראה ואף הגשת תביעה נגדם במידת הצורך.

איסוף הכספים

ננהל את הליך הגביה ואסוף הכספים מדיירי הבניין בסיוע הנציגות הנבחרת.

ניהול תשלומי התמורה לקבלן

קצב התשלומים יעשה בהתאם לקצב התקדמותו ו/או בהתאם למוסכם בחוזה ההתקשרות עם הקבלן.

אז מי אנחנו בעצם...

קבוצת "מבנה בטוח" נולדה מתוך חזון לחולל שינוי בתחום המבנים המסוכנים. הקבוצה פועלת בתחום יזמות פרויקטים בחיזוק ושיקום מבנים משותפים, בניית מרפסות, הרחבת מרפסות, הוספת ממדי"ם וכיו"ב.

כולנו מכירים את מקרה קריסת הבניין בחולון בשנת 2021. אירוע אשר זעזע את המדינה וגרם לרשויות המקומיות לפעול באופן מידי ותקיף בטיפול במבנים אשר הוגדרו כמסוכנים. במטרה לפעול כנגד הסכנה הממשית, החלו הרשויות לא רק להכריז על  המבנים כמסוכנים, אלא החלו לתת התראות, קנסות, צווי פינוי ואף להגיש כתבי אישום כנגד דיירים המתגוררים בו.  

קיים קושי מסחרי במכירת דירה אשר מצויה בבניין שהוגדר כמבנה מסוכן, לאחרונה הבנקים החלו להקשות עד כדי סירוב על מתן משכנתא בדירה כזו.

 

כל דייר היה מעוניין בטיפול בבעיה ובהסרת המסוכנות …
אז למה בכל זאת דברים לא קורים
 ?

כי אין מי שיניע וינהל את הפרויקט, בדיוק כאן קבוצת "מבנה בטוח" נכנסת לתמונה !

אנו פועלים בשיתוף פעולה עם אנשי המקצוע הרלוונטיים לתחום כגון יועצים משפטיים, יועצי מימון, מהנדסים, מפקחים וקבלנים. "מבנה בטוח" תטפל עבורכם בניהול וליווי הפרויקט מתחילתו ועד סופו כך שהמבנה יחוזק והמסוכנות תוסר לחלוטין מכל רישום.

אנו נבצע מכרז בין הקבלנים השונים ונדע לבחור את המועמד המתאים ביותר לביצוע הפרויקט וסיומו בהתאם לחוק.

 

נחסוך לכם את כל כאבי הראש בביצוע הפרויקט, לרבות ההתנהלות מול הרשויות, ניהול הקבלנים והטיפול בבירוקרטיה הנדרשת. הבחירה בקבוצת "מבנה בטוח" תאפשר לדיירי הבית המשותף לעבור בשקט את התהליך.

שאלות תשובות

מבנה מסוכן הוא מבנה אשר מתגלים בו פגמים שונים, המהווים סכנה לבניין עצמו (סכנת היחלשות או קריסה), סכנה לדיירי הבניין ולעוברים והשבים.

צו מבנה מסוכן הוא צו שמוצא על ידי הרשויות המקומיות. בדרך כלל צו המסוכנות ניתן לאחר שמהנדס בניין מטעם הרשות ביצע בדיקה יסודית והגיע למסקנה כי אותו מבנה מהווה סכנה.

את צו מבנה מסוכן מוציאה העירייה כאשר המבנה מסכן את דייריו או את העוברים ושבים.  

גילוי של סדקים משמעותיים בשלד המבנה או ביסודותיו, חשיפה של מוטות ברזל, התנתקות של אריחים או חיפויים בגוף המבנה. 

כאשר העירייה מוציאה מכתב התראה או צו המגדיר אץ הבניין כמסוכן. הדבר מצריך טיפול מידי במטרה למנוע הן סכנות ממשיות העלולה לפגוע בחיי אדם והן טיפול משפטי של הסרת ההגדרה של הבניין כמבנה מסוכן.

סעיף 58 לחוק המקרקעין מטיל חובה אבסולוטית על בעל דירה להשתתף בהוצאות החזקת הרכוש המשותף, לרבות שיפוצים, הוצאות בלתי צפויות, וכדומה. עם קבלת צו מבנה מסוכן, יש לכנס ישיבת דיירים דחופה של בעלי הנכסים, להבין מהי העלות הכספית המוערכת לטיפול בנושא, ולקדם את הטיפול באופן המיידי ביותר.

ניתן לפנות לבית המשפט/למפקח על המקרקעין ולהציג דייר סרבן אשר לא שילם את חלקו, ולדרוש ממנו תשלום.

שיקום המבנה נעשה לרוב על ידי חברות שיפוץ מבנים המתמחות בתחום. מטרת השיפוץ היא שיקום המבנה וסילוק גורמי הסיכון שהובילו להגדרתו בתור מבנה מסוכן.

 חברת הבנייה והשיפוץ מבצעת בדיקה על ידי מהנדס מטעמה, ומגישה לדיירים תכנית שיקום ושיפוץ למבנה, הכולל את כל התיקונים הנדרשים לביצוע על פי צו המבנה המסוכן שהוצא לבניין. בתום תהליך השיפוץ, שעשוי לקחת בין מספר שבועות למספר חודשים, המהנדס בוחן את העבודות שבוצעו ומוודא כי הן נותנות מענה לגורמי הסיכון שהובילו להוצאת צו מבנה מסוכן. לאחר אישור המהנדס, מוזמן לבניין מהנדס מטעם הרשות המקומית לבדיקה סופית של המבנה, שבעקבותיה יוסר צו המבנה המסוכן. 

אם המבנה הוגדר כמסוכן, הפרויקט יהיה חייב קודם כל לתת מענה לסוגיות שבגינן הוגדר המבנה כמסוכן ולבצע מהלך של ביטול צו מבנה מסוכן,  ורק לאחר מכן להמשיך הלאה לכיוון חיזוק היסודות והמבנה ולשיפוץ המבנה בכללותו. במקרים רבים, מענה זה יהיה חופף לפעולות השיפוץ הרגילות בפרויקט תמ"א 38, העירייה דורשת ראשית להסיר את המסוכנות ורק לאחר מכן ממשיכים לשלבים נוספים בפרויקט.

למידע נוסף השאירו פרטים

רוצה לשוחח כאן ועכשיו?